راهنمای نگهداری از تلویزیون و افزایش طول عمر آن
نگهداری اصولی و استفادهی صحیح از تلویزیون، باعث افزایش طول عمر آن و درنتیجه صرفهجویی در هزینهها میشود. با رعایت یکسری نکات ساده در ارتباط با نگهداری از لوازم خانگی، بهخصوص لوازم صوتی تصویری، میتوانید عمر مفید این دستگاهها را بهطور چشمگیری افزایش دهید.
عمر مفید یک تلویزیون چهقدر است؟
بسیاری از کاربران تصور میکنند عمر مفید یک دستگاه تلویزیون، مدت زمانیست که طول میکشد تا دستگاه دیگر روشن نشود. درحالیکه برای تلویزیون، مدت زمانی را که طول میکشد تا دستگاه به نصف روشناییِ اولیهاش برسد، بهعنوان عمر مفید دستگاه در نظر میگیرند.
معمولاً برای الایدیها، عمر مفید 60000 تا 100000 ساعت در نظر میگیرند. این عدد برای تلویزیونهای السیدی، در بازهی 30000 تا 65000 ساعت است.
عمر مفید یک تلویزیون به عوامل مختلفی مثل کیفیت ساخت محصول، کیفیت برند تجاری آن و نحوهی استفاده از تلویزیون است. ممکن است یک تلویزیون السیدی که بهخوبی از آن مراقبت میشود، عمری بیشتر از یک الایدی با مراقبت کمتر داشته باشد. در ادامه، میخواهیم روی بحث متمرکز شویم و موارد مختلفی را که در نگهداری از تلویزیونها مؤثرند، بررسی کنیم. این موارد شامل نکاتی دربارهی محل قراردادن تلویزیون، نقش تنظیمات روشنایی در عمر مفید دستگاه، شیوهی اصولی تمیزکردن محصول، میزان کار تلویزیون در طول شبانهروز و مراقبت از کنترل تلویزیون است.
محل قراردادن تلویزیون
1- اولین و مهمترین نکته در ارتباط با استفادهی صحیح از تلویزیون، محل قراردادن آن است. تلویزیون باید در جایی از خانه باشد که تا حد امکان، کمترین نور به صفحهی آن برسد. قراردادن تلویزیون کنار پنجره و تابش مستقیم نور آفتاب، باعث کاهش عمر مفید دستگاه میشود.
2- سعی کنید تلویزیون را از نظر آبوهوا در معتدلترین نقطهی خانه قرار دهید. سرما یا گرمای نامتعادل، به تلویزیون آسیب میرساند. بنابراین قراردادن تلویزیون در مجاورت بخاری یا شوفاژ اشتباه است. همچنین باید در نظر داشت تلویزیون در معرض کولر یا وسایلی که احتمال نشت آب از آنها وجود دارد، قرار نگیرد.
3- از آنجاکه صفحه نمایش تلویزیون سطحی بسیار حساس به ضربه است، سعی کنید چیدمان خانه را طوری در نظر بگیرید که تلویزیون در مسیر رفتوآمد (بهخصوص رفتوآمد بچهها) نباشد. شاید بهنظرتان بیاید قرارگرفتن تلویزیون در مسیر رفتوآمد نکتهی مهمی نیست، چون ممکن نیست حواستان آنقدر پرت باشد که به تلویزیون برخورد کنید. اما با در نظر گرفتن پایینبودن احتمال این اتفاق، باز هم آنقدر ریسک این اتفاق هزینهبر بالاست که رعایت جانب احتیاط بهتر است. از آنجاکه صفحهی تلویزیونهای نسل جدید بسیار حساستر از نمایشگر تلویزیونهای قدیمی است، عدم برخورد اشیای نوکتیز و واردنشدن فشار به صفحهی تلویزیون بسیار مهم است.